Världens godaste senap — hittills.
Moutarde de meaux från Pommery är inte rungande stark men har ett behagligt litet bett. Den är aromatisk, fyllig och de små kornen trillrar trevligt på tungan. En klick under den hemgjorda burgaren, skinkmackan eller i dressingen gör livet lättare. Finns i fina franska affärer som den här.
8 kommentarer:
Finns samma senap någonstans i Malmö?
Har ni läst notisen i dagens DN om mammorna i GB som nobbar Mr Olivers skolmats kampanj och tar beställningar för junk food?
Får en att tänka att man skulle göra likadant här fast i den andra änden...
Hihi! Vilket sammanträffande. Jag lade just till information om mammornas missriktade kärlek men länkade till Aftonbladet. Se inlägget nedan.
Möllans ost brukar ha senapen. Tjata på dem tills de tar in den annars.
Såg i ett recept att det skulle vara engelsk senap, vad skiljer den från fransk och svensk, kan man ersätta den med någon blandning.
Givetvis vill jag bli tvungen att köpa ytterligare en burk och sätta i kylen!
Jag kan även rekommendera Liss-Ellas senap ( http://www.lissellas-senap.se/ ) - Grov Dijon är en av mina favoriter!
Ah! Den såg smarrig ut. Senapar ska ha samma konsistens som rysk kaviar.
Fransk senap kommer ofta i så fina burkar. Värd att köpa bara för det.
karin: Engelsk senap är (oftast) i stort sett bara senapspulver och vatten. Alltså stark, besk utan sötma och syra. Vansinnigt god till rostbiff men lite knepig i annan matlagning.
Senapspulver som är ekologiskt och svenskodlat hittar du även hos LissEllas. Det är riktigt bra. Återförsäljare hittar du på hemsidan www.LissEllas-senap.se
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida