Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, september 25, 2006

Mataelskare paa vift

Jaha, saa har man laert sig stava till Ciudad Real. Det kraevdes aeven en naerkontakt foer att jag skulle laera mig att peta in det daer lilla foersmaedliga j:et i Reykjavik. Haer paa maessan kan man aeta vaeldigt mycket god skinka men kunskap i engelska eller i alla fall material paa fraemmande spraak aer det bara att gloemma saa hittillsaer det intellektuella utbytet magert (till skillnad fraan skinkan som aer foeredoemligt marmorerad).
Den stora skillnaden mot svenska maessor aer att spanjorer aer totalt obekymrade av att alla producenter presenterar saa snarlika produkter. Svenska producenter kryddar desperat sina bedroevliga korvar med wasabi, chili eller texmesksnusk. Spanjorer taevlar i att goera den godaste korven. Ni kanske kan raekna ut var mina sympatier ligger.

1 kommentarer:

Anonymous Kristofer sa...

Svenska korvar är inte bara bedrövliga, det är skamligt att de får kallas korv!
I somras hörde jag på radio en representant för Swedish Meats säga att "styckdelar kanske vi inte kan konkurrera med, men korvar och chark är vi bra på". Hur kan en så jävla okunnig idiot få uttala sig om mat?
I en genomsnittlig svensk butik hittar man minst 75 grejer som kallas korv och som smakar antingen ingenting ... eller skit.
Vissa isterband är väl det enda som kan kallas korv i den svenska köttkulturen.
Jag blir så jävla förbannad över att man ska behöva leta sig fördärvad för att till sist hitta en djupfryst importerad god salsiccia i Hötorgshallen till överpris, när det vore hur enkelt som helst att tillverka lokalt.

19:39  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida