Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, juli 05, 2005

Melon med pinjekräm


melon ock kesella
.


Den här tiden på året börjar melonen smaka melon på allvar och vi frossar i olika sorter. Ett par droppar anissmakande Sambucca gör susen i en elegant melonmosaik. Men du kanske har något annat trevligt i ditt barskåp? Kinesiska pinjenötter i regel är både billigare och bättre än de italienska. Köp ett rejält lass och spara i tät förpackning i frysen.
Melonsallad med pinjekräm
ca 7 dl melon i vackra bitar
2 tsk Sambucca
Till mandelkräm:
1 msk pinjenötter
50 g finriven mandelmassa
1 1/2 dl tjock turkisk yoghurt
1 tsk apelsinblomsvatten eller lite finrivet apelsinskal
1/2 kryddmått salt
1. Rosta pinjenötterna mycket lätt i torr panna på medelvärme under omrörning. De ska bara precis få en ljusbrun skiftning. Låt svalna. Spara några att dekorera med. Rör ut mandelmassan med yoghurt, apelsinblomsvatten, honung och salt.
2. Droppa sambuccan över melonbitarna, rör om och låt samla smak i minst en kvart. Servera med pinjekrämen vid sidan om.

2 kommentarer:

Blogger Anja sa...

Tack för dina matinslag på tv och din intressanta blogg! Du skriver så inspirerande att man riktigt hör inlevelsen från tv-inslagen. Kul, tycker jag. Känner även igen tonen från dina kokböcker (jag gillar speciellt den gröna). Mer folkbildning i rutan!

Jag tycker att du ska testa smakkombinationen färsk timjan och cantaloupemelon. Slumpen är smakernas moder, skulle man kunna säga. Sedan är jag också övertygad om att blodapelsin och muskot passar ihop, vad tror du?

Någonstans har jag ett av dina gamla recept på en saffransdessert från Metro. Vilket kan det vara?

Varför har du ingen e-postadress i bloggen? Jag skulle gärna vilja skicka några recept.

Anja

22:58  
Blogger Lisa sa...

Tacktack!

Skriv hellre recepten på din blogg så får alla njuta av dem! Ska titta in på din blogg när jag kommeer hem från semestern i början av augusti.

Lisa

16:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida