Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, december 20, 2006

Äntligen!

DSCF0135.JPG Du behöver inte investera i en väldigt dyr kamera för att plåta till bloggen. Jag har nu äntligen kommit igång med min nya (Fuji Finepix F30) som kostade en liten bit över tretusen pillurer. Men det finns kameror för en tusenlapp som gör ett bra jobb.
Lägg saker i vackert ljus och knäpp många gånger i lite olika vinklar och olika exponeringar. Någon bra måste ju bli användbar. Det här är en av mina favoritkryddor sichuanpeppar.
I morgon ska jag lära mig mer om skärpedjup.

9 kommentarer:

Blogger K sa...

Ett litet tips. Jag har på sistone blivit imponerad av hur mycket man kan göra med bildredigeringsprogrammet och hur lättanvänt det är. Men det är lite problematiskt att det är ytterligare ett verktyg från Google. Jag börjar känna mig omringad av deras tjänster och verktyg.

15:11  
Blogger K sa...

Det var inte meningen att min kommentar skulle se ut så där. Jag gjorde länken fel. Den skulle vara under namnet på bildredigeringsprogrammet - Picasa. Du får gärna redigera mitt inlägg.

15:13  
Blogger Lisa sa...

Det orkar jag inte!
Jag är mac. och Firefoxkvinna så fet blir inget Picasa för mig. Enkla iPhoto räcker för mina behlv och min man har mer avancerade program. Jag gillar inte att mecka fööör mycket meed bilderna.

Men tack för tips du rådiga, generösa medbloggare.

15:18  
Blogger Gitto sa...

Oj... Och jag som har tillgång till Magnus svindyra systemkamera borde verkligen ta bättre bättre bilder än vad jag gör. :)

17:43  
Blogger Anne sa...

Jättefin bild!

21:52  
Anonymous Anonym sa...

Bra bild! Det är så svårt att ta bra bilder på mat. Det som ser supergott ut på tallriken, kan lätt se äckligt ut på bilden om färgerna blir fel. Jag redigerar alltid i photoshop enbart för att det ska se ut som det faktiskt gör i verkligheten.
Jag gillar din blogg! :)

06:44  
Anonymous Anonym sa...

Vackert ljus är väl det som många har svårt att se vad det är samtidigt som det är en viktig nyckel till att ta bra bilder...

Jag brukar säga att man tar inte bra bilder för att man har en bra kamera, men om man tar bra bilder kan de bli ännu bättre med en bra kamera.

08:23  
Blogger Fredrik sa...

Lisa, det hänger inte på kameran. Det är bara att inse att du är en väldigt duktig amatörfotograf!

10:37  
Blogger Lisa sa...

Jag är helt orutinerad sonm fotograf, förmodligen har jag en del hjälp av att jag tittat på många matbilder i mitt liv. Hag hade plåtat typ två rullar i hela mitt liv när jag fock min kameramobil i höstas.
Men jag tycker att alla bloggare jag spanat in utecklar sig i raketfart.

Om man är osäler på vad som är vackert ljus kan man alltid testa med milt dagsljus snett bakifrån eller från ena sidan. Så småningom ska jag skaffa en reflektorskärm dör att lätta upp skuggor.

Ett annat tips är att skaffa ett ministativ. Låter bökigt men efter fem minuter märker du hur mycket bättre bilderna blir med denna minimala insats.

12:23  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida