Måndagsmiddag
Enkelt och gott. Tärnade bitar av kålrot (ständigt denna kålrot!), gulbeta frästes halvmjuka, tärnad palsternacka tillsattes. Mer fräsning. I med grovt tärnat rödlök, salt, socker, färsk grov timjan och mycket svartpeppar. Mer fräsning, tills rotsakerna var söta och gyllene.
Till detta serverades några skivor mildrökt lammstek och får/getyoghurt med lite vitlök, salt, socker och olivolja.
Använd bara färsk timjan om du får tag på en kraftig sort. Annars är det bättre med torkad till det här receptet.
Till detta serverades några skivor mildrökt lammstek och får/getyoghurt med lite vitlök, salt, socker och olivolja.
Använd bara färsk timjan om du får tag på en kraftig sort. Annars är det bättre med torkad till det här receptet.
6 kommentarer:
Din beskrivning låter jättegod! Jag ugnsbakar oftast och glömmer pyttvarianten. Gulbeta var ett bra tips som jag ska testa.
Och när du talar om kålrot: glöm inte Finlands främsta bidrag till julbordet: kålrotslådan! Hur kan något så enkelt vara så gott???
Attans! Jag visste att det var något jag glömt! Det blir ännu en räd till hökarn, alltså. Fast det är å andra sidan bara jag som äter den underbara lådan i familjen, så det kanske får anstå.
vem vill ha nektar och ambrosia när det finns kålrotslåda.
Jag citerar "frumpy vegetables". Vintern är en sådan härlig årstid.
Ulla! Kålrotslådan har endast konkurrens av potatislådan. Perfekt till julskinkan.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida