Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, augusti 05, 2006

Plikten framför allt

Att vara matnörd förpliktigar. Du får inte deppa ihop för att du hamnat i en födofob miljö där burkmajonnäs, bake off och alkoläsk firar triumfer. Det är bara att bita ihop och leta efter ljusglimtarna. På vidriga flygplatsen Schiphol kommer räddningen i form av små grå aromatiska räkor från matsouvenirbutiken. Eller — när säsongen så säger — fet gråskimrande lökbeströdd maatjes (nej, den har inget med svensk sill att göra) på vitt bröd som du glufsar i dig medan du väntar på det försenade planet.
Till sjöss finns också räddningsplankor. På Silja Line har ledningen haft vett nog att skapa små oaser dit doften av burksill aldrig når. (Nej, jag är inte sponsrad. Tyvärr.)
I vinbaren Bon Vivant kan du dricka kalasviner glasvis för vrakpriser. Den prövade personalen börjar nästan gråta av glädje när du ställer allvarliga frågor om pinot grisens restsötma och inte beställer en champagnecocktail med neongrönt körsbär eller en päroncider spetsad med en fyra gin. Du kan dessutom smörja kråset med en utmärkt osttallrik med inhemska och uthemska ostar.
I taxfree-shopen är utbudet av finviner riktigt skojigt även när du är nykter. Årets trevligaste bekantskaper var saftiga småvulgära men intrikata australiensiska Miss Harry och snudd på överekade, smörnötiga portugisen Esperao Reserva (Hur fan gör man tilde? Det ska vara ett över o:et. ). Mer om dessa ljuvligheter senare. Dessutom är jag ju vansinnigt svag för finsk lakrits.
Vem har sagt att sjön suger?

4 kommentarer:

Blogger marten sa...

Vilken trevlig makeover på sajten! Var det svårt att byta "huvudet" på sidan?

Tilde på en mac får du om du trycker alt+¨(tangenten bredvid returtangenten) samtidigt och sen bokstaven du vill ha den på (efter att ha släppt upp kombinationen). På PC - är inte säker, men det kan vara ungefär på samma sätt (fast alt heter alt gr på pc:n).

16:21  
Blogger Lisa sa...

Det är jättelätt att byta sidhuvud. Först gifter du dig med rätt person. Sen ler du bara sött och lägger huvudet på sned (ditt inte bloggens). Nu gör jag ett provtilde: õ Wõw!

17:13  
Anonymous Anonym sa...

oh yeah! den här layouten blir man glad av, pussa på maken och säg att han är guld!

20:22  
Blogger Space babe sa...

Oj, NU ser jag att du har ett tecken för mat på ditt sidhuvud, och tecknet är spegelvänt.

21:44  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida