Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, juli 06, 2005

Aprikosdags!.


Det finns bara ett säkert sätt att få tag i bra aprikoser: Följ din näsa! Det går aldrig att bestämma i förväg att du ska köpa aprikoser. Du strosar förbi ett grönsakstånd eller en grönsaksdisk och plötsligt är den där. En doft så intensiv att den tycks skimra. Vamt honungsgyllene, blommigt lockande. Hugg som en hök! Fyll en stor påse och bjud alla du känner. Eller skaffa dig nya vänner för livet. Lägg aldrig någonsin aprikoserna i kylen då dör aromen. Nej, låt dem bo i ditt fönster och låt doften genomsyra köket. De här hittade jag på Munirs Livs i Skärholmen.
Matälskarens tips! Om du obetänksamt köper halvdana aprikoser kan du rädda dem genom att baka dem i ugn 125° i 1-2 timmar. Halvera dem först och strö lite ljust muscovadosocker över.

3 kommentarer:

Blogger Alice sa...

Är detta ett egettaget foto så lyfter jag på den icke-existerande hatten och gratulerarar. Nice!

09:59  
Blogger Martin sa...

Tack för tipset, men vad är muscovadosocker?

och hur får jag lättast tag på det i malmö/lund?

10:57  
Blogger Lisa sa...

Muscovadosocker är ett underbart kolasmakande rörsocker. Danisko säljer det i välsorterade vanliga butiker. Prova också den choklad och saltlakritssmakande mörka varianten. I värsta fall hittar du det på Möllans ost fast till mycket högre pris. Tror då att märket heter Carrington.
I värsta fall kan du ersätta med lite farinsocker. Jag tycker det är gott att låta lite finhackad rosmarin baka med sista halvtimmen (se till att den geggas in så att den inte torkar).

15:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida