Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, september 24, 2007

Pinsam fäbless: isbergssallad

Just nu kan du fynda buffelmozzarella på Vi Hornstull för 10 kronor styck. Dessutom kan jag avrmt rekommendera gorgonzolaripplad mascarpone (eller om det nu är tvärtom ...) för 119 kr kilot. Och svensk isberg för 10 kronor kilot.

Isberg! Har tanten blivit galen?

Eh, jo kanske. Jag har återupptäckt isbergsallad som jag knappt ätit sen 80-talet. Hemligheten är att den aldrig bör beblanda sig med varken vinäger eller tomater som ofelbart dödar smaken. Jag gör en valnötsdressing med rostade valnötter, finhackat citronskal, en gnutta pressad citron, mycket grekisk olivolja och svartpeppar. Några blad rucola i förhöjer smakspänsten.

Etiketter: , ,

6 kommentarer:

Blogger Kinna sa...

Jag håller med dig om isbergssalladen, men låter den få sällskap med en yoghurtdressing med mycket citron hackad rödlök och lite kryddgrönt. Urgott!

16:39  
Blogger K sa...

Om den är så där söt i hjärtat så är den underbar. Bra om den får komma in från kylan.

17:09  
Anonymous Mamma Mat sa...

Isbergsallad har också hos oss nyligen kommit över tröskeln igen. Har varit många år som jag vägrat köpa, för min kära mamma alltid blandade salladen med halverade tomatklyftor och därmed förstörde bägge råvarorna. Men, men även jag har fattat att det ska serveras t ex med en yougurt dressing och det faktiskt är ganska gott.

20:33  
Blogger Pappa Brun sa...

isberg är hos mig den bästa krispiga kamraten till kräftstjärtar, invirat i mjukt norrländskt tunnbröd bär det bisarrt nog konsistens- och smaklikheter med vietnamesiska färska rispappervårrullar.

00:10  
Blogger Hans Lundgren sa...

Lustigt att allt går igen. Har också upptäckt isberget igen! Citron är helt rätt, ska testa vanötterna.

Liten mattävling på: http://hanslundgren.blogspot.com/
/H

12:01  
Anonymous Rebecca sa...

Isbergssallad kan vara tråkig - men den kan vara god. När jag pluggade i USA gjorde en TV-kock (med italienskt ursprung) goegonoladressing till isbergsallad. Mixade grädde/mjölk med gorgonolaost, kryddade lite och skedade över tora klyftor av isbergsallad. Att toppa med rostade valnötter gör det ännu godare.

04:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida