Matälskarna
Laga med Lisa
Specialer
Veckans matnörd
Galenpannor
Krydda din tillvaro
- Bloggcentralen
- Förnuftets röst
- Läskättja
- Oemotståndligt småsur
- Stort hjärta, skarp penna
- Vinlusen i Kina
- Vrålkoll på media
Primörer
- Måndagsmiddag
- Fint besök
- Julklappsproblem?
- Off topic: Nördvarning!
- Lördagsägg: Thaiomelett
- Off topic: Casino Royale
- Att göra det enkelt för sig
- Hur man får grönsaker att smaka kött
- Fegvego!
- Fultallrik var ordet
Skåpmat
- maj 2005
- juni 2005
- juli 2005
- augusti 2005
- september 2005
- oktober 2005
- november 2005
- december 2005
- januari 2006
- februari 2006
- mars 2006
- april 2006
- maj 2006
- juni 2006
- juli 2006
- augusti 2006
- september 2006
- oktober 2006
- november 2006
- december 2006
- januari 2007
- februari 2007
- mars 2007
- april 2007
- maj 2007
- juni 2007
- juli 2007
- augusti 2007
- september 2007
- oktober 2007
- november 2007
- februari 2008
18 kommentarer:
1. Rotselleri skärs i tunna julienne och blandas med en handfull julienne morot. De blancheras sladdriga några sekunder i kokande vatten.
Sväng dem i en senapsmättad hemvispad majonäs. Och massor med svartpeppar.
Serveras bara sådär som Aptitretaren.
Rotselleri skalas och skärs i skivor som paneras (först mjöl, sen ägg, sen )i blandning av skorpmjöl och sesamfrön. Steks i panna och serveras t.ex. med god tomatsås och ris. Sesamfrön förstärker den nötaktiga smaken. GOTT!!! Jag har serverat dessa vegebiffar till inbitna köttätare som tyckt att det varit JÄTTEGOTT!
Ta en hel rotselleri och kasta i skallen på någon du tycker illa om. Han/hon kommer bli så jäkla paffa och kommer bli tvungen att käka treo i säkert en vecka!
Har man inga fiender så är rotselleri gott´kokt i en gryta med saffran, aningen chilil, krossade tomater och ett par nävar kikärter.
Man kan ta en hel rotselleri och kasta i skallen påm någon man inte tycker om. Han/hon kommer att bli jävligt paff, och dessutom tvungen att käka treo i en vecka.
Har man inga fiender är fräst rotselleri vädigt gott att blanda med stekt lök, kikärter, konserverade tomater och saffran. Jumsi!
Man kan ta en hel rotselleri och kasta i skallen på någon man inte tycker om. Han/hon kommer att bli jävligt paff, och dessutom tvungen att käka treo i en vecka.
Har man inga fiender är fräst rotselleri vädigt gott att blanda med stekt lök, kikärter, konserverade tomater och saffran. Jumsi!
Jag skulle göra puré.
(koka rotselleri skuren i bitar, lättsaltat vatten. Puréa med gaffel o visp, lägg till smör, ev.litta mjölk, peppar, salt.)
Passar som mjukt o lent tillbehör till kraftiga lammfärsbiffar med lite feta i.
Kanske inte nördigt nog, men fasiken så gött!!
Solklart: Waldorfsallad. Dessutom oslagbart på julbordet då den funkar utmärkt tillsammans med både julskinkan och lax i alla dess former
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hàr har du mitt bidrag:
http://agliolio.blogspot.com/2006/12/
pomodori-gratinati-con-sedano-rapa.html
Jag håller med Xtian, 80-talets selleripuré är inte att förakta.
Eva
Kasta den i soporna p g a traumatiska barndomsminnen involverande vegetariska biffar förklädda till wienerschnitzel på dagis.
Men efter alla dessa förslag börjar jag undra om det inte snart är dags att ge den en chans igen ...
förlåt att jag svor förresten, det var inte meningen!
Tänkte just föreslå céleri remoulade, men det hade visst Lidbom gjort för länge sen. Men jag tycker nog att den blir godare och rivigare utan morötter. Däremot sitter det fint med lite svarta oliver till! Och ett par cornichons kanske.
Jag tillhör dem som gillar selleri. Jag tackar aldrig nej till en Waldorfsallad även om jag av någon anledning aldrig gör den själv.
Jag brukar tillsätta lite selleri i potatisrätter som gratin, klyftpotatis eller rårakor,tycker det ger rätten det där extra,en stekt förvälld skiva under en färsbiff är inte dumt heller, sen brukar jag göra en rotsellerisoppa med apelsin och saffran som jag tror är ett recept som du publicerat i Femina en gång.
Hej! I kväll läser jag upp alla förslag för min familj. Och sen får de avgöra vilket som är nördigast.
Ni får gärna komma med nya förslag även om ni kommit med ett tidigare.
Lisa
Gissnings är det nördigare att fritera rotselleri till chips och rippla sesamolja över.
Men det har jag inte testat.
Åh, man ska göra frites på selleri och hemgjord béarnaise till. Eller grovkrossat mos på selleri och potatis och ringla oliv- + tryffelolja ovanpå.
Eh, alltså, här behöver man förstås inte påpeka att bean ska vara hemgjord (även om jag med min bonniga smak och uppväxt absolut kan acceptera pulverbéarnaise när jag är bakis)
Jag insåg förresten också att vinnaren redan var utsedd. Nåja, kombinationen rotselleri och dragon och smör eller kombinationen rotselleri och tryffel är lika bra utan pris.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida