Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, november 15, 2006

Surdeg i praktiken

DSC00037.JPG Surdegsbrödet med skrädmjöl passade speciellt bra att rosta. Skrädmjöl är nämligen rostat havremjöl och att accentuera den nötiga smaken med en ytterligare rostning gjorde susen. Sen lägger du bara på en redig skiva hemlagad kalvsylta med smak av bland annat stjärnanis. Toppa med morötter och schalottenlök som picklats i ättikslag med citronskal och bladpersilja.
Om du inte råkar ha dessa godsaker hemma får du faktiskt tjata på Johan så att han publicerar recepten här snarast.

Ursäkta den suddiga bilden, vinterljuset är lömskt. Jag är fortfarande inte riktigt bekväm med nya kameran så det är den stackars mobilen som gör sitt bästa.

12 kommentarer:

Blogger Kritan sa...

Hej! Länge sen du skrev något om Tacos! Är i Turkiet där man inte kan köpa färdiga tacoskryddor. På fredag vill vi ha klassiskt tacosmys; vad kan man blanda för att få det att smaka "rätt"? Hur gör stjärnkockarna på El Paso, Santa Maria och Euroshopper?

Anar att du sitter inne med svaret, men kanske är lite för blyg för att komma ut som tacoaficionada. Var inte det!

10:00  
Blogger Lisa sa...

Vi älskar tacos! Även i den förtalade prefabformen.Numera gör vi dock alla komponenter själva efter en fas då vi i lönndom långsamt förvanskade Santa Marias originalformula.Tyvärr har jag inget exakt recept men jag ska försöka spåna ihop nåt copycattigt närmaste dagarna.

Men då får du allt langa fram dolmen eller några abdra hyvens turkiska recept först.

10:10  
Blogger Gitto sa...

Här hittade jag ett recept: http://www.lyckasmedmat.nu/recept.asp?Receptnr=90&gruppid=14&for=1 Fast det är ju roligare att få ta del av Lisas tacokryddning. :)

14:36  
Blogger Susu sa...

Bra blogg. Besöker den så ofta jag kan, matnörd jag med :) Men jag har en lång väg kvar... andra intressen i vägen...

16:06  
Blogger Lisa sa...

Sujjan: Att vara matnörd är en attityd, inte ett förpliktigande. Du kan ägna dig åt nörderi på McDonalds, Seveneleven, oaxen eller när du funderar på det ultimata sättet att koka makaroner.

17:49  
Blogger Unknown sa...

Tack för den utförliga kommentaren på Isobels blogg! Har pratat om det mycket folk jag känner men ingen har haft svaret som du gav mig! Jag har precis haft en liten diskussion om matnörderi/snobberi/matkultur på min blogg, titta gärna in och säg vad du tycker!

18:23  
Anonymous Anonym sa...

-> Lisa: "Då får du langa fram dolmen.." . Hmm. Jag måste nog ta upp mina skumma associationer med min terapeut nästa gång .

-> Johan: Snällllaaaaa! Receptet?

20:51  
Blogger Gitto sa...

Lisa och alla andra, nu har jag översatt receptet!

21:08  
Blogger Susu sa...

McDonalds, vad är det? :)

16:06  
Blogger Susu sa...

Kommunikation, misstolkningar sker hela tiden - hur ska man tolka saker och ting?

16:10  
Blogger Lisa sa...

Oskar: Om du INTE haft skumma asociationer hade du behövt upp det med din terapeut.

10:47  
Blogger Kritan sa...

Följde Gittos kryddrecept så gott det gick. Och det var svårt, för den lokale dealern har inte lökpulver och såna grejer. Men med lite paprika och asmycket spiskummin + salt och en röd chilipeppar av mjuk flingtyp - du har säkert en term för konsistensen - kom vi mycket nära.

Tack Gitto!

13:31  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida