Surdeg i praktiken
Surdegsbrödet med skrädmjöl passade speciellt bra att rosta. Skrädmjöl är nämligen rostat havremjöl och att accentuera den nötiga smaken med en ytterligare rostning gjorde susen. Sen lägger du bara på en redig skiva hemlagad kalvsylta med smak av bland annat stjärnanis. Toppa med morötter och schalottenlök som picklats i ättikslag med citronskal och bladpersilja.
Om du inte råkar ha dessa godsaker hemma får du faktiskt tjata på Johan så att han publicerar recepten här snarast.
Ursäkta den suddiga bilden, vinterljuset är lömskt. Jag är fortfarande inte riktigt bekväm med nya kameran så det är den stackars mobilen som gör sitt bästa.
Om du inte råkar ha dessa godsaker hemma får du faktiskt tjata på Johan så att han publicerar recepten här snarast.
Ursäkta den suddiga bilden, vinterljuset är lömskt. Jag är fortfarande inte riktigt bekväm med nya kameran så det är den stackars mobilen som gör sitt bästa.
12 kommentarer:
Hej! Länge sen du skrev något om Tacos! Är i Turkiet där man inte kan köpa färdiga tacoskryddor. På fredag vill vi ha klassiskt tacosmys; vad kan man blanda för att få det att smaka "rätt"? Hur gör stjärnkockarna på El Paso, Santa Maria och Euroshopper?
Anar att du sitter inne med svaret, men kanske är lite för blyg för att komma ut som tacoaficionada. Var inte det!
Vi älskar tacos! Även i den förtalade prefabformen.Numera gör vi dock alla komponenter själva efter en fas då vi i lönndom långsamt förvanskade Santa Marias originalformula.Tyvärr har jag inget exakt recept men jag ska försöka spåna ihop nåt copycattigt närmaste dagarna.
Men då får du allt langa fram dolmen eller några abdra hyvens turkiska recept först.
Här hittade jag ett recept: http://www.lyckasmedmat.nu/recept.asp?Receptnr=90&gruppid=14&for=1 Fast det är ju roligare att få ta del av Lisas tacokryddning. :)
Bra blogg. Besöker den så ofta jag kan, matnörd jag med :) Men jag har en lång väg kvar... andra intressen i vägen...
Sujjan: Att vara matnörd är en attityd, inte ett förpliktigande. Du kan ägna dig åt nörderi på McDonalds, Seveneleven, oaxen eller när du funderar på det ultimata sättet att koka makaroner.
Tack för den utförliga kommentaren på Isobels blogg! Har pratat om det mycket folk jag känner men ingen har haft svaret som du gav mig! Jag har precis haft en liten diskussion om matnörderi/snobberi/matkultur på min blogg, titta gärna in och säg vad du tycker!
-> Lisa: "Då får du langa fram dolmen.." . Hmm. Jag måste nog ta upp mina skumma associationer med min terapeut nästa gång .
-> Johan: Snällllaaaaa! Receptet?
Lisa och alla andra, nu har jag översatt receptet!
McDonalds, vad är det? :)
Kommunikation, misstolkningar sker hela tiden - hur ska man tolka saker och ting?
Oskar: Om du INTE haft skumma asociationer hade du behövt upp det med din terapeut.
Följde Gittos kryddrecept så gott det gick. Och det var svårt, för den lokale dealern har inte lökpulver och såna grejer. Men med lite paprika och asmycket spiskummin + salt och en röd chilipeppar av mjuk flingtyp - du har säkert en term för konsistensen - kom vi mycket nära.
Tack Gitto!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida