Matälskarna
Laga med Lisa
Specialer
Veckans matnörd
Galenpannor
Krydda din tillvaro
- Bloggcentralen
- Förnuftets röst
- Läskättja
- Oemotståndligt småsur
- Stort hjärta, skarp penna
- Vinlusen i Kina
- Vrålkoll på media
Primörer
- Rätt håll
- Moln av maräng
- Infusion av krysantemum
- Angelica sinesis
- Ännu en matmästare
- Frukost på Tate Modern
- The country where I want to be. Ponytrekking or ca...
- På menyn
- Assistent sökes!
- Tisdagsläsning
Skåpmat
- maj 2005
- juni 2005
- juli 2005
- augusti 2005
- september 2005
- oktober 2005
- november 2005
- december 2005
- januari 2006
- februari 2006
- mars 2006
- april 2006
- maj 2006
- juni 2006
- juli 2006
- augusti 2006
- september 2006
- oktober 2006
- november 2006
- december 2006
- januari 2007
- februari 2007
- mars 2007
- april 2007
- maj 2007
- juni 2007
- juli 2007
- augusti 2007
- september 2007
- oktober 2007
- november 2007
- februari 2008
9 kommentarer:
Jag tror att det är Len Fisher, forskare vid Bristols universitet. Skrevs mycket om honom när jag bodde i Skottland. Han presenterade ett forskningsresultat om hur man bäst doppar sitt kex i te - dunking the biscuit - en väldigt brittisk företeelse!
Imponerande!
Vinnare av igNobelpriset i fysik för denna forskning!
Det var nån som skrev en uppsats om varför tappade smörgåsar alltid landar med smörsidan neråt.
Orsaken till att tappade smörgåsar faller med smörsidan neråt är att de hinner vända precis ett halvt varv på den korta sträckan från bordet till golvet. HAr jag läst
:-)
Hurra foer Gigha som aer maanadesn matnoerd. Och ett litet bonushurra foer Ulla som hade raett om mackan.
Gigha faar en laenk som maanadens matnoerd saa snart jag kommer hem!
fast frågan är väl snarast varför mackan hinner vända detta halva varv, inte att den gör det...
Häromveckan såg jag ett program om smaksinnet/luktsinnet. Där hävdade man att te (eller var det kaffe?) inte uppfattas av smaksinnet utan av luktsinnet. Så te smakar alltså inte gott, det luktar gott. (På tal om matnördig kunskap)
Jag har senaste halvåret bittert fått erfara vad som är smak och vad som är lukt och vilken betydelse konsistens har för hur maten upplevs. Kaffe är lukt men har även en beska som gör att man kan uppskatta den, med mjölken i en latte blir det dessutom lite sötma. Från att ha varit totalt utan lukt har jag idag kommit en bra bit på vägen. Jag har tom. druckigt vin i helgen, i och för sig mousserande...
Det har sina fördelar också; tömma kattlådan är inget problem och när en av ungarna i skolan slängde en stinkbomb förra veckan kände jag ingenting.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida