Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, december 22, 2006

Mycket gräs för pengarna

DSCF0203.JPGMycket prisvärd och god olivolja. Runt 100 pix per liter, grönt, gräsig och robust fyllig. Finns på de flesta vanliga butiker.
Tipsa gärna om era favoritoljor och var man hittar dem. Själv är jag ganska snål, eftersom jag lagar ganska smakstark mat är det onödigt att lägga ner en smärre förmögenhet för diskreta toner av ditten och datten. Dyr olja är till för att duttande med små brödbitar och möjligen att droppa över en finstämd sallad.
Apropå finstämt håller jag på att läsa "In Search of Perfection" av übernörden Heston Blumenthal. Bland annat rekommenderar han att man ska knyta in potatisskalen i en liten tygpåse och låta dem puttra med när man kokar potatis.
Vad ska man säga? Gulligt?

11 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Vad anser HB att man vinner på att låta skalen "puttra med"??

10:53  
Blogger peblin sa...

Tack för dina braiga boktips... Snart klar med Heat så då får det bli lite HB :)

Jag köper oftast DeCeccos oljor som alla håller hög klass till överkomligt pris. En riktig pärla är Frithiofssons "Kalamata"-olja som är godissöt i smaken. Perfekt att doppa bröd i eller ha på sallad.

11:24  
Blogger Gitto sa...

Jag måste erkänna att jag kör på zetas vanliga. Fast jag använder mest rapsolja till vardags. Euroshopper. Gah! Jag outade det!

18:11  
Anonymous Anonym sa...

Var tror du jag kan hitta Monini i Malmö?

Jag köpte Grappolini:s (Zeta impoterar den så den finns typ överallt) Nuvello och den var lite småcool.

18:54  
Blogger Micke sa...

Ahh, In Search of Perfection - har laddat ner TV-serien som gick på BBC men tänkte spara den till julledigheten - kanske ska beställa boken också!?

19:40  
Blogger Lagers tabberas sa...

Jag hämtade lustigt nog en dunk på fem liter idag, honungsgul och honungslen, inte ett djävla dugg färskt gräsig utan snarare med en svag lustig ton av hö i sig. Ska smaka ikväll.
Olivlunden i italien ägs av en halvsyster till mina bästa vänners svåger som är fotbollsmålvakt i eliten. Betalade lite över sex hundra pistoler. Det är en liten exklusiv lund och jag ser fram emot en liten skål olja, ett surbröd och en billig Permigiano Reggiano.
julolja

20:05  
Anonymous Anonym sa...

"Gulligt", ja, på håll.
Tänk om man var gift med en man som insisterade på att knyta in potatisskalen i en liten påse...
Ska vi satsa en femma på att Heston Blumenthal sällan behöver utfodra vrålhungriga barn som behöver mat NUUU? Eller en utsvulten kvinna som jag själv?

Kan man ladda ner BBC-program från nätet? Måste kolla...

20:53  
Blogger Oskar sa...

-> Anette: Lysande påpekande! Jag sätter inte emot. Heston hade nog kommit på sig själv med att någon gång koka snabbmakaroner då :)

21:06  
Blogger Lisa sa...

Orsaken är att potatisskalen ska ge smak.
Jag tycker faktiskt att Heston är en av de gulligaste, icke-prettigaste och skojigaste kockar jag träffat. Och -ehem- visst frågade ni? Han har lagat mat i mitt kök vilket jag skrutit om på bloggen förut.

21:21  
Blogger Micke sa...

Annette: Angående BBC program som kan man tyvärr inte få tag på dem på BBC hemsida - men har man en bror som bor i England så går det att fixa på annat sätt...

Lisa: Ohh, jag skulle verkligen, verkligen inte ha något emot om Heston kom förbi här en sväng, även om jag inte skulle kalla honom gullig just!

Förövrigt står det nu en flaska Monini på köksbänken som tack vare din rekommendation hoppade ner i kundvagnen på Vivo tidigare idag...

21:57  
Blogger Jessica sa...

Jag får outa mig som Gitto och säga att jag knappt använder olivolja, utan rapsolj, mestadels kallpressad men ibland blir det vad det blir. Jag har en flaska tryffelolivolja som jag använder ibland.

23:18  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida