Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, maj 29, 2005

Vildsvinskarré med pastis

Snålheten bedrar ofta visheten. Som till exempel när jag i ett anfall av enfald köpte en misstänkt billig flaska pastis på Reykjaviks Taxfree-butik. Nej, den gick inte att dricka ens om man var full innan. Alltså är det mycket pastis i maten numera. Samma väg kan den där flaskan Ouzo gå -den som smakade som nektar vid Pireus strand men hostmedicin vid Mälaren.

Min snålhet har också lett till orgier i vildsvin eftersom priset på karrén är löjliga 90 kronor kilot hos Vi på Hornstull. Nästan allt griskött mår bra av att rimmas, det gäller även grisens vilda svinkusiner. Det här är ett experiment med en koncentrerad rimningslag som fungerade mot alla odds.

Vildsvinskarré med pastis

1 1/4 kg vilsvinskarré
1 msk salt
1 msk farin
1/2 dl pastis eller ouzo
rivet skal av 1 citron
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 tsk grovmald svartpeppar
Till stekning:
1 msk smör
1 tsk stött rosmarin
Till servering:
tomatsås
nykokt pasta med broccoli och valnötter

1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll på marinaden. Kläm ut luften och knyt samman påsen. Lägg i klylen minst 12 timmar.
2. Värm ugnen till 150°. Fiska upp köttet. Spar marinaden. Klappa köttet torrt. Hetta upp smör i en stor panna tills det blir nöt brunt. Bryn köttet runt om. Plocka ut köttet och slå i marinaden så att det goda i pannan löses upp. Använd till att smaksätta tomatsåsen som du lagar medan karrén steker färdigt i ugnen.
3. Lägg köttet en ugnsfast form täckt med ugnsfolie som går upp ordentligt över kanterna. Klappa in med rosmarin. Stek i ugn tills innertemperaturen är 63°. Låt vila i minst 15 minuter innan du skär upp den så att köttet stabiliseras,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida