Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, maj 22, 2007

Man får inte leka med maten!

OK, du behöver inte vara på toppkrog för att ta del av innovativ gastronomi.
Får det lov att vara en Kool Aid Pickle?

Etiketter: , ,

11 kommentarer:

Blogger Xtian sa...

Äntligen kan Västerås-gurkorna hitta en ny hemvist. Inlagd i KoolAid. Men vad finns det för svenska varianter? Flädersaftmarinerade ättiksgurkor?

08:30  
Blogger Lisa sa...

xtian: flädersaft är för ekochict.
vart tog Tang vägen?

08:35  
Blogger Pappa Brun sa...

"In 2007, Kraft introduced a new version of Tang which contained a reduced amount of sugar, but also contained artificial sweeteners. The new packaging advertised "1/2 the Sugar of 100% juice." The artificial sweeteners used in the new formulation are Sucralose, Acesulfame Potassium, and Neotame. The new formula is more concentrated and distributed in smaller containers, with a 12.3 oz (348g) making 8 quarts."

(Från Wikipedia)

Om du frågar mig får de gärna ha sitt läbbiga sukralos för sig själva. Och helst ge fan i att förstöra min ketchup med det också..

10:29  
Blogger Lisa sa...

Eh, det där med Tang var ett skämt.
För övrigt måste jag hylla sockerindustrins geniala kampanjer som fått deras extremt ohälsosamma, hårt subventionerade och chauvinstiska produkt som sunt helylle. Socker och alla andra sötningsmedel är ett njutningsmedel som ska nyttjas i mycket små doser. Typ lite ketchup.

11:21  
Blogger Pappa Brun sa...

Håller med i princip, men "lite ketchup" på min mat får i det läget hellre innehålla ett under århundraden beprövat sötningsmedel från betor eller rör, än ett klorerat kolväte som någon tagit fram för något tiotal år sedan..

Däremot är det förstås även i sötningsmedelsboken trist att upptäcka hur hårt styrd och vinklad all forskning och information är av mäktiga ekonomiska intressen. I ena ringhalvan syntetsötningsmedelsföretagen, och i andra sockerlobbyn och några muppar som även förfäktar halvnazistiska konspirationsteorier..

Kalla mig bakåtsträvare, men en pannacotta på sukralos och Acesulfam K känns inte direkt lockande.. Låt det onyttiga vara onyttigt. Det känns ärligare så..

(När det kommer till gurkorna, är jag mer för det ganska hårt syrade och kryddiga, men det är ju en smaksak)

13:06  
Blogger chall sa...

hihi, jag är inte förvånad längre (ok, lite förvånad är jag nog) med vilka kombinationer av födoämnen man kan få här borta i USAs södern.

Har inte sett Kool-aid men väl "fried pickles" som klassas som nyttiga grönsaker... eller fried snickers, fried oreo cookies - du ser varåt det barkar?! ;)

Sen finns det ju potatismoset som inte är vad jag är van vid: kokt potatis, vispa ihop med sour cream, mjölk och smör, salt och socker samt strö gärna lite bacon eller ost ovanpå så att man kan röra ned det själv. Jag saknar smaken av riktiga råvaror som inte har socker eller fett eller frityrsmet runt sig.

Hence, jag äter ofta hemma - till mina vänners förtjusning och förvåning :)

18:38  
Blogger Oskar sa...

-> Pappa Brun: "Klorerat kolväte". Du får det att låta så oaptitligt.

Tang, ja. Det hade jag helt glömt bort. En bra varningstext på förpackningen hade varit: "Kan innehålla spår av frukt".

20:17  
Blogger Lisa sa...

Oskar: Hihi!

Sanningen att säga så har vi bara ätit renframställd sackaros i något århundrade. I alla fall i mängder som har betydelse. Och effekterna är inte precis negligerbara.

20:32  
Blogger Jessika sa...

Hade de inte kolsyrad mjölk ett tag? blev det omodernt?

13:30  
Blogger Jessika sa...

Och hands off min Västerås-gurka!!!!!! Vad har ni tänkt -- lägga in den i jordgubbssaft typ?!
Ve och fasa!!!!!!
*ler*

13:30  
Blogger Pappa Brun sa...

inte negligerbara men kända, var nog vad jag försökte skriva igår.. Är ju inte heller någon anhängare av osunda matvanor, vad det nu råkar innebära just idag.. Ber nästan om ursäkt för mitt ohämmade tangentbordspladder igår, och passar istället på att tacka för senast och beklaga sorgen.

/Pappa

00:11  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida