Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, januari 03, 2007

Rajrajraj ...

Inspirerade av favvo-skribenten Marteus utmärkta krönika om att vi borde konsumera mer tjänster och mindre varor beslöt vi spontant och högst altruistiskt att gå på F12 i afton. Små portioner och arbetsintensivt till tusen. Helt i Marteus anda.
Enligt Paul Svensson (en favvo-kock) tillbringar kockarna understundom tid med att kärna ur åkerbär. (Ja, du fattade rätt: de pillar ut alla de små stenarna utan att skada fruktköttet.) Ett sådant stilla vansinne bara måste subventioneras.
Vi lovar nästan att spotta ut allt politiskt inkorrekt.
Rapport följer.

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Lysande - hoppas ni får det bra!

En helt annan sak: Vilken tycker du är Hornstulls bästa (daglig)mataffär?

18:35  
Anonymous Anonym sa...

Hur är det egentligen; sitter inte de små kärnorna inne i de "blåsor" som omhöljer fruktköttet? Som norrbottning i förskingringen kan jag inte erinra mig att min barndoms åkerbär gick att rensa utan att man blev alldeles smetig om fingrarna. Svårt nog var det när man tvingades rensa moderns fyllda mjölkhinkar med den lilla oansenliga bäret. Medelst en liten nagelsax pillades blomfästet bort innan sylten till havregrynsgröten förfärdigades.

09:37  
Blogger J. Swanljung sa...

Vi handlar oftast på Vi Hornstull. De har en utomordentlig köttdisk och det är oftast hyfsat städat bland grönsakerna. Men framför allt håller konkurrenterna runtomkring fasansfullt låg standard.

22:01  
Blogger Lisa sa...

Missa inte vildsvinskarrén. Undvik dock steken som är träog. Rådjursfärssen och majskycklingen är andra höjdare. Och nötfärs till höglandskött blir bästa burgarna.

23:04  
Blogger Jessica sa...

Hur var F12 då?

20:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida