Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, december 27, 2006

Breakfast sausage

Receptet på English muffins får vänta till nästa iteration, men receptet på själva sausagen är fulländat. Det är baserat på ett recept i Bruce Aidell's Complete Book of Pork. Korvmassan formas till biffar och steks i panna som tunna hamburgare. Mycket fett och mycket, mycket gott.

Amerikansk frukostkorv med salvia och lönnsirap
(sex biffar)
450 g sidfläsk (inte rökt eller rimmat)
2 msk vatten
1 msk finhackad färsk salvia
2 msk lönnsirap (kan ersättas med lika mycket råsocker)
1/2 tsk krossade korianderfrön
1/2 tsk krossad chili (anpassa mängden efter chilins styrka!)
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 salt
smör eller smör/rapsoljeblandning till stekning

1. Finhacka sidfläsket till en grov färs i matberedare eller (som jag) med vass kniv.
2. Blanda med övriga ingredienser och arbeta ihop.
3. Smaka av och justera sältan. Är du förnuftigt tveksam till att smaka på rå fläskfärs kan du steka en liten bit.
4. Forma till sex tunna biffar. Dessa kan med fördel inplastas, frysas och sedan plockas fram och stekas utan att tining. De bör i varje fall få vila i kylen någon timme innan stekning för att köttet ska hinna rimmas lite.
5. Bryn lite smör i en stekpanna och stek biffarna några minuter på var sida. Servera gärna på McDonald's-vis på en English muffin med pocherat ägg och ost.

2 kommentarer:

Blogger Lisa sa...

Det var sjukt gott och jag tröstar mig med att det mesta av fettet smälter ur bifffarna när de steks.

22:11  
Blogger Lagers tabberas sa...

Jag gick till butiken förra året och frågade killen bak charkuteridisken. Han var ung och hade fått et sådant där knivhölster i present och där det dinglade knivar vars pris översteg hans månadslön.
"Goddag, har Ni färskt sidfläsk?", frågade jag.
"Hmm, färskt sidfläsk, asså, hmmm, är de desamma som helgskinka?"
Ridå!

00:03  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida