tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post7879363509914166783..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Kulinarisk kvastfening: ColaturaLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-29130627053979494812007-09-21T12:53:00.000+02:002007-09-21T12:53:00.000+02:00En vän till mig beställde in pasta med fermenterad...En vän till mig beställde in pasta med fermenterad tonfisk(?)rom på Pantelleria. Stanken fick mig nästan att lämna restaurangen. Han tyckte inte att det var så himla gott.<BR/><BR/>Vem av bloggarna blir först med att göra sin egen garum?Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-65526606633639282592007-09-20T22:15:00.000+02:002007-09-20T22:15:00.000+02:00Bottarga är mkt smaskigt. Ätit smulad över pasta p...Bottarga är mkt smaskigt. Ätit smulad över pasta på Halkin i London.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-8064355297693258432007-09-20T19:56:00.000+02:002007-09-20T19:56:00.000+02:00Förresten, en annan italiensk grej som jag tycker ...Förresten, en annan italiensk grej som jag tycker låter intressant är bottarga, som väl är nåt slags torkad fiskrom. Har du testat det?Översättarhelenahttps://www.blogger.com/profile/01917944547514905102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-77131235977110214612007-09-20T16:19:00.000+02:002007-09-20T16:19:00.000+02:00Jag har inte smakat, men jag läste om garum i en k...Jag har inte smakat, men jag läste om garum i en kokbok häromsistens (antingen Couscous mon amour eller Eja Nilssons Nordafrikansk mat, minns inte vilken) och blev mycket nyfiken. Tydligen kommer det ursprungligen från Tunisien. Eller det är vad tunisierna påstår i alla fall.Översättarhelenahttps://www.blogger.com/profile/01917944547514905102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-16615206645349087522007-09-20T16:09:00.000+02:002007-09-20T16:09:00.000+02:00ha, jag har universums nördigaste läsae. Men smaka...ha, jag har universums nördigaste läsae. Men smakar den fisksåsigt eller är det en annorlunda smak?Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-86972463439017947072007-09-20T16:05:00.000+02:002007-09-20T16:05:00.000+02:00Åt en avsmakningsmeny i maj som enligt restaurange...Åt en avsmakningsmeny i maj som enligt restaurangen http://www.ilprincipe.com/ i Pompei var gjord efter samma principer och med samma ingredienser som för 2000 år sen. Pasta med garum var en av de mest smakliga rätterna. Kraftig umamismak och vi funderade faktiskt på att köpa en flaska innan vi åkte hem.Anonymousnoreply@blogger.com