tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post4615079762745214175..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: 45-minutersäggLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-76861865918717866412007-06-20T11:45:00.000+02:002007-06-20T11:45:00.000+02:00Jessika, jag har för mig att M fick den som premie...Jessika, jag har för mig att M fick den som premie när hon började prenumerera på någon tidning...Björnhttps://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-72870427068484377222007-06-20T11:39:00.000+02:002007-06-20T11:39:00.000+02:00Var har du hittat den termometern Björn?Var har du hittat den termometern Björn?Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-5295623492459278282007-06-20T09:54:00.000+02:002007-06-20T09:54:00.000+02:00Lisa/Johan: provade äggen i ugn igår. Tack för rec...Lisa/Johan: provade äggen i ugn igår. Tack för receptet, det var ju toklätt! En digitaltermometer liggande löst i ugnen och en i vattenbyttan så att man visste både att vattentemperaturen var 65 grader och luften i spannet 60-80 grader. Sen var det bara att finjustera med kokande vatten precis som ni skrev.<BR/><BR/>Eftersom M var och jobbade när jag gjorde första provomgången lät jag ugnen vara igång och vattenbadet stå kvar. Det funkade perfekt, slängde i nya ägg sen, och andra omgången ägg så fluktuerade temperaturen mycket mindre än första omgången.<BR/><BR/>Extra bonus var att den ena termometern har trådlös sändare så att jag kunde gå och titta på tv medan äggen lagade sig själva...Björnhttps://www.blogger.com/profile/08629248792015379837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-49894242217305685092007-06-18T14:48:00.000+02:002007-06-18T14:48:00.000+02:00Jag ska prova med att lägga dem i en trådsil, ägge...Jag ska prova med att lägga dem i en trådsil, äggen alltså. Återrapporterar om önskvärt :).Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-63023661467928201192007-06-18T09:27:00.000+02:002007-06-18T09:27:00.000+02:00Vattenbadet måste hålla 65°C i 45 minuter. Men det...Vattenbadet måste hålla 65°C i 45 minuter. Men det funkar med en kastrull med en superstor kastrull med handduk i botten.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-79481119384209555542007-06-18T00:25:00.000+02:002007-06-18T00:25:00.000+02:00Åh precis som hamineägg. Men utan sex timmars kokn...Åh precis som hamineägg. Men utan sex timmars kokning. Måste provas. Har ingen ångkokare och min mikro börjar bli redo för pensionering och är inte att lita på... Hmmm... improvisation improvisation. <BR/>Är det att äggen vilar mot metall som är problemet? Om jag lägger dem i en plastbunke som tål 65 grader och låter den täckas med vatten i 45 minuter - det borde funka, eller har jag missuppfattat alltsammans? <BR/><BR/>När jag gör dulce de leche har jag börjat lägga en handduk i botten (som alternativ lindar jag in burkarna i helt nya disktrasor med food loops om (hey, it works). Jag tänker inte linda ägg i disktrasor med food loops. Det är bara för dulce de leche och för att burkarna med kondenserad mjölk inte ska stå och slå i botten av grytan i tre timmar.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-2913060616461308982007-06-17T22:07:00.000+02:002007-06-17T22:07:00.000+02:00Äggen får en fantastisk konsistens och mycket djup...Äggen får en fantastisk konsistens och mycket djup smak på gulan. Vitan blir som ett dallrande gelé. Ett litet halkigt moln. Gulan blir krämig.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-39597869061193084802007-06-17T18:54:00.000+02:002007-06-17T18:54:00.000+02:00Vi gjorde bloggäggen på 65 grader i 45 minuter. An...Vi gjorde bloggäggen på 65 grader i 45 minuter. Använde en järngryta med en handduk i botten, eftersom vi inte äger någon ångtillsats. De blev väldigt goda och intressanta, särskilt gulan fick fantastisk konsistens. Nästa gång ska vi testa 68-gradersäggen. Kanske blir vitan aningen fastare och mer lättillgänglig då.<BR/>Sedan kokte vi en renstek enligt samma metod, två timmar på 60 grader. Det blev också jättebra, som rostbiff ungefär.<BR/>Artikeln i Gourmet var verkligen bra skriven, och bilderna var rena konstverken, särskilt den dimmiga engelska trädgården.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-6293905704742505762007-06-16T16:13:00.000+02:002007-06-16T16:13:00.000+02:00Jag läste om äggen i Gourmet. Hur skiljer de sig f...Jag läste om äggen i Gourmet. <BR/>Hur skiljer de sig från egyptiska hamineägg? De äggen älskar jag och de "kokas" på minsta möjliga värme i sex timmar.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-55697553751849772302007-06-16T15:18:00.000+02:002007-06-16T15:18:00.000+02:00Var tvungen att köpa Gourmet för att läsa mer om d...Var tvungen att köpa Gourmet för att läsa mer om dina ägg. Maken, som är äggexperten i familjen, ska prova ditt recept (varianten med vattenbad från bloggen, tror jag). Och tillbehören låter ju också mums.Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/13167822060874479115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-40311188912955673392007-06-16T09:48:00.000+02:002007-06-16T09:48:00.000+02:00vad är poängen med 45-minutersägg? hur skiljer sig...vad är poängen med 45-minutersägg? hur skiljer sig smaken från vanliga kokta?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-50308010578405603242007-06-15T23:17:00.000+02:002007-06-15T23:17:00.000+02:00Härligt med nygamla äggrätter. DFina ägg påminner ...Härligt med nygamla äggrätter. DFina ägg påminner om att baka in dem i lera som människorna under folkvandringstid och baka dem bland upphettade stenar i en kokgrop.<BR/>Våra ägg som vi pysslat om <A HREF="http://tabberaset.blogspot.com/2007/05/ggande-kaikem-salta-gg-frn-thailand.html" REL="nofollow">flera veckor</A> nu, ankägg, kalkon och hönsägg och som fått ligga i ettersalt vatten kokades idag och serverades med en rykande het, räk och fläskfärssmakande <A HREF="http://tabberaset.blogspot.com/2007/03/aom-moo-en-riktig-soppa.html" REL="nofollow">Aom moo.</A><BR/>Äggen har en mild saltsmak och en gula som drar åt mandelblom/nöt, vitan är styvt geléig - massor av konsistenser i ett enda ägg, världens ursprung.Lagers tabberashttps://www.blogger.com/profile/12640159243302332122noreply@blogger.com