tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post4452550125131570552..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Ljuva ångor av dyvelsträck och plommon ...Lisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-12670622162794866602007-09-28T06:43:00.000+02:002007-09-28T06:43:00.000+02:00Jag har skrivit om hng flera gånger. Använd sökfun...Jag har skrivit om hng flera gånger. Använd sökfunktionen uppe till vänster så hittar du inläggen. Det är fantastiskt använt i rätt sammanhang. <BR/><BR/>Varma hälsningar från bokmässsan.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-91784702611426136382007-09-28T00:23:00.000+02:002007-09-28T00:23:00.000+02:00"hing" var för mig ett okänt ord fram tills idag, ..."hing" var för mig ett okänt ord fram tills idag, då jag både läste det här, i din blogg, och hörde det på TV3 - Anna Skipper gav det till någon stackars bantare. Är det alltså något man borde känna till?Bondhustrunhttps://www.blogger.com/profile/02445115759893554475noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-6557700417078690012007-09-27T22:32:00.000+02:002007-09-27T22:32:00.000+02:00Till lagertabberasTack för kommentaren"som gäst sm...Till lagertabberas<BR/>Tack för kommentaren<BR/>"som gäst smakade jag på allt...."<BR/>Det är att visa artighet.<BR/>ÖrjanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-14367669676368139892007-09-27T18:59:00.000+02:002007-09-27T18:59:00.000+02:00Orm är förfärligt. Jag har rest ganska mycket i Ki...Orm är förfärligt. Jag har rest ganska mycket i Kina och hamnade på en restaurang i Shanghai som gäst till en av kinas absolut främsta sångerskor. Hon ville bjuda på det bästa från sin hemprt och den här restaurangen serverade i stort sett allt som hade fyra ben utom borden och desutom med förkärlek sådant som kryper och krälar. Mat från Kanton och området in mot Vietnam.<BR/>Första serveringen var paddor, flådda uppsvällda, glänsande, ångande som vore de geléade. Orm kom in först som drink, ormhuvudet spikades upp på väggen och den panikslagna ormen snittades efter hela kroppen ända ner till gallan. Blod och galla samlades upp i ett glas och späddes ut med kinesiskt brännvin som mer doftar flygbränsle än sprit - alldrig förr eller därefter har jag tackat min goda stjärna för att inte dricka alkohol. Ormköttet kom sedan in friterat med en doft av nystekta revben men med en smak och textur som mer var åt svångremshållet och med egna revben som en frasig nåldyna som omslöt köttet. Så fortsatte det med maneter och allehandra andra helt okända sjöfrukter med en odör som hämtad från ett fiskrenseri. Som gäst smakade jag på allt och blev serverad mer så fort jag ätit rent på tallriken. Sist serverades en köttgryta som diftade vilt - det var hundgryta, jo man tackar, sött, sliskigt och inte alls den delikatess en del som gör sig märkvärdiga vill vittna om.Lagers tabberashttps://www.blogger.com/profile/12640159243302332122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-25290335449899550282007-09-26T18:55:00.000+02:002007-09-26T18:55:00.000+02:00Wohoho! Är orm gott med chutney månntro?Wohoho! Är orm gott med chutney månntro?Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-3029756248306078332007-09-26T18:52:00.000+02:002007-09-26T18:52:00.000+02:00"enapsfrö" lät ju onekligen intressant:-)Och förre..."enapsfrö" lät ju onekligen intressant:-)<BR/><BR/>Och förresten - så småningom kommer det säkert mer om ormar i bloggen, ska nog passa på att scanna in lite bilder innan jag lämnar tillbaka den lånade scannern!Anonymousnoreply@blogger.com