tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post3139211177745181832..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Recept: Lubb med rödlöksragu och kryddigt svampfräsLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-60129271094984241182012-08-10T14:26:13.921+02:002012-08-10T14:26:13.921+02:00Inte alls så svårt med fisk i sthlm. Vänd er tex, ...Inte alls så svårt med fisk i sthlm. Vänd er tex, till melanders fisk tis-fred om du vill ha färsk v-havs fisk medans abborre, gös och strömming även går att få dagsfärsk mån-fred. Sedan tycker jag vi har lite ilands problem med att fisken måste alltid vara dagsfärsk. Fisken klarar lätt 2-3dgr hel och ytterligare 2-3dgr i fileat tillstånd. Väl kyld förstås. Puss på erMagnusnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-51735890627100831072010-09-09T17:22:56.365+02:002010-09-09T17:22:56.365+02:00Fick tag på lite fin lubb här i Uppsala och var ut...Fick tag på lite fin lubb här i Uppsala och var ute på internet och letade efter recept och när jag hittade din blogg så rann snålvattnet till. Låter vansinnigt gott!Jan Tegnérhttp://janne.tegner.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-28609765541947111422007-10-08T12:27:00.000+02:002007-10-08T12:27:00.000+02:00Är det inte så att frigolit som bränns ger vatten ...Är det inte så att frigolit som bränns ger vatten + det som alla vill ha bort - koldioxid?<BR/>/torstenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-48708273473823367672007-10-08T07:24:00.000+02:002007-10-08T07:24:00.000+02:00Jamen kom hit med lite då!Fast jag älskar kryddpep...Jamen kom hit med lite då!<BR/>Fast jag älskar kryddpepapr så det kanske blir svårt att övertyga mig.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-9137527512678245092007-10-07T21:29:00.000+02:002007-10-07T21:29:00.000+02:00Jag som inte pallar kryddpeppar tror att den vilda...Jag som inte pallar kryddpeppar tror att den vilda svartpepparn från Madagaskar skulle fungerat än bättre till trattarellerna. Den har lite av kamfer-grejen utan att bli äcklig.Khttps://www.blogger.com/profile/14565017598029975918noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-48252437494939350672007-10-07T16:55:00.000+02:002007-10-07T16:55:00.000+02:00Åh, Marimars har jag provat på Finlandsfärjan i so...Åh, Marimars har jag provat på Finlandsfärjan i somras. trevlig men bättre till mat än att slösippa bedömde jag. Bra att jag blev påmind!<BR/><BR/>Tack för tipsen.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-20522609340559137992007-10-07T14:54:00.000+02:002007-10-07T14:54:00.000+02:00Gud vad sugen man blev på lubb... En sån där fisk ...Gud vad sugen man blev på lubb... En sån där fisk man lärde sig i Bonniers fisklexikon som åttaårig fiskegrabb, men knappt har stött på sedan dess. Dags att åtgärda.<BR/><BR/>Apropå fisk och nya världen-pinot har jag druckit flera på sistone som jag tror du skulle uppskatta till den här rätten. Testa Marimar Torres (lysande till piggvar i somras) eller Saint Clair Doctor's Reserve.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-77093977310191272572007-10-06T21:46:00.000+02:002007-10-06T21:46:00.000+02:00Potatis- och palsternacksmoset var finfint till.Potatis- och palsternacksmoset var finfint till.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-54620801608228017702007-10-06T21:12:00.000+02:002007-10-06T21:12:00.000+02:00Vilka kolhydrater kan rekommenderas till?Vilka kolhydrater kan rekommenderas till?KrakelSpektakelhttps://www.blogger.com/profile/14436007548979569330noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-22886400143240901452007-10-06T18:26:00.000+02:002007-10-06T18:26:00.000+02:00Frigolitlådan är onekligen ett problem. Inte för a...Frigolitlådan är onekligen ett problem. Inte för att den ger så mycket avfall eftersom den bränns utan mkt farligheter som resultat. Men själva produktionen ...<BR/><BR/>Men här i Sthlm är det så svårt att få tag på bra fisk att det blir fisklöst annars. <BR/><BR/>Livet är fullt av kompromisser och kohandlande.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-56966580288834211412007-10-06T18:23:00.000+02:002007-10-06T18:23:00.000+02:00Jag köpte också lubb från Årstiderna häromsistens ...Jag köpte också lubb från Årstiderna häromsistens (inte nu senast utan förra gången de hade den, kan ha varit fem-sex veckor sen). Jag trodde det skulle vara en torskaktig fisk, så jag gjorde den med saffranssås och purjo i ugnen, men det blev ganska lyckat ändå. Ska prova din variant nästa gång. Men den där frigolitlådan kan väl inte vara särskilt miljövänlig?! I Göteborg är det ju inga problem att få tag på bra fisk, men det är ju så skönt när den kommer hem till dörren ...Översättarhelenahttps://www.blogger.com/profile/01917944547514905102noreply@blogger.com