tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post116366367544348875..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: En doft av kaffeLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-58153992495897376872009-10-04T00:00:09.970+02:002009-10-04T00:00:09.970+02:00kaffe som är så gott!
Fin blogg du har förresten, ...kaffe som är så gott!<br />Fin blogg du har förresten, Kram!Recept scones bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecepthttp://bakrecepten.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163867616065230322006-11-18T17:33:00.000+01:002006-11-18T17:33:00.000+01:00Sen finns det ju ett annat utmärkt användningsområ...Sen finns det ju ett annat utmärkt användningsområde för snabbkaffe - hemmalatte.<BR/><BR/>Ett par rågade teskedar snabbkaffe, 5 cl kokande vatten från vattenkokaren. Värm mjölk i micron till strax under ångpunkten, skumma med t.ex. en bodumbryggare, slå i. Denna dryck kan visserligen på intet sätt jämföras med vad Nesta eller Lilla Kafferosteriet serverar, men slår gott och väl majoriteten av alla taskigt gjorda latte man får alldeles för ofta. Vet man vad man gör med sin bodumbryggare får man ett väligt krämigt, fint mjölkskum.<BR/><BR/>Lustigt bara att bodums kaffekannor är bättre på att skumma mjölk än vad deras mjölkskummare är. Någon eller några på deras utvecklingsavdelning har uppenbarligen helt missuppfattat hur man gör en bra mjölkskummare. <BR/><BR/>Ska nog faktiskt gå och göra en latte nu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163860176646655292006-11-18T15:29:00.000+01:002006-11-18T15:29:00.000+01:00Jag gillar faktiskt snabbkaffe. Det är ju inte rik...Jag gillar faktiskt snabbkaffe. Det är ju inte riktigt kaffe utan mer en varm dryck med trevlig smak och uppiggande effekt. Men det måste vara engelskt snabbkaffe. Eller möjligen det billiga Neskaffet som jag tror heter Red Label.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163857482127452032006-11-18T14:44:00.000+01:002006-11-18T14:44:00.000+01:00Och vem behöver egentligen micro? Jag har sagt det...Och vem behöver egentligen micro? Jag har sagt det förut: kallt kaffe är också kaffe.Hannahttps://www.blogger.com/profile/04756152743309380799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163855397132788802006-11-18T14:09:00.000+01:002006-11-18T14:09:00.000+01:00Som jag har förstått det är målgruppen för kaffepå...Som jag har förstått det är målgruppen för kaffepåsen egentligen inte hushåll, utan hotell, restauranger och liknande där man har ett behov av att kunna få fram nybryggt kaffe snabbt under en lång tidsperiod. Och hotellboende kan visserligen vara rätt sorgligt, men kanske inte på samma sätt...<BR/><BR/>Jag brukar f.ö. också micra mitt kaffe på morgonen. Mest för att jag är så brutalt morgontrött och inte har ork att stå och mäta upp kaffe och vatten. Och då har jag ändå jobbat med kaffe och gått barista-kurser. Fast jag tror att vi tillhör en minoritet vad gäller hur vi behandlar vårt kaffe...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163834928502599272006-11-18T08:28:00.000+01:002006-11-18T08:28:00.000+01:00Varför är förresten inte kaffepåse lika sorgligt s...Varför är förresten inte kaffepåse lika sorgligt som jultallrik från Findus? Det implikerar ju också ensamintag.Hannahttps://www.blogger.com/profile/04756152743309380799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163834820644018802006-11-18T08:27:00.000+01:002006-11-18T08:27:00.000+01:00JAG (som inte ska bli matskribent, eller kaffeskri...JAG (som inte ska bli matskribent, eller kaffeskribent heller) tar det kalla kaffet i kaffekannan, och värmer en kopp i mikron. <BR/>puss!Hannahttps://www.blogger.com/profile/04756152743309380799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163792304422164042006-11-17T20:38:00.000+01:002006-11-17T20:38:00.000+01:00Ondskan - även om jag förstår vad du menar vill ja...Ondskan - även om jag förstår vad du menar vill jag bara försynt påpeka att om de har bra kvalitet så tror jag faktiskt att det vore bra för miljön - helt enkelt eftersom idag görs det en otrolig massa kaffe som inte dricks upp utan står och surnar i kaffebryggare och sen hälls ut. Dessutom tror jag att rätt många hushåll som inte dricker så mycket kaffe öppnar ett paket som sedan blir stående och sen slängs halvfullt nån månad senare när det bara luktar sågspån och inget annat.<BR/><BR/>Resursförbrukningen av att odla en massa kaffe i sydamerika som fraktas till sverige för att slängas tror jag vida överskrider den förbrukning det innebär att ett förpackningsföretag i Eslöv tillverkar vad som närmast är ett ihopvikt melittafilter av svenskt papper med ett snöre som sedan fylls med en portion nyrostat kaffe.<BR/><BR/>Allt detta förutsatt att kvaliteten är bra och att påsarna är förpackade på ett sådant sätt (vac el. skyddande atmosfär)att de inte blir dåliga.<BR/><BR/>Eller vad tror du?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163758411831347222006-11-17T11:13:00.000+01:002006-11-17T11:13:00.000+01:00Kaffepåsar låter ju perfekt såhär i världengårunde...Kaffepåsar låter ju perfekt såhär i världengårundervimåsteändravårakonsumtionsvanor-tider! Själv har jag varit och köpt ett sånthär återanvändningsbart kaffefilter.Hannahttps://www.blogger.com/profile/04756152743309380799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163701566893083872006-11-16T19:26:00.000+01:002006-11-16T19:26:00.000+01:00Heter inte han också Niklas Ekdal, den söte kocken...Heter inte han också Niklas Ekdal, den söte kocken i Helsingborg?<BR/>/A.K.Hannahttps://www.blogger.com/profile/04756152743309380799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163701522763537262006-11-16T19:25:00.000+01:002006-11-16T19:25:00.000+01:00Jag vill bli rik!/AntikristJag vill bli rik!<BR/>/AntikristHannahttps://www.blogger.com/profile/04756152743309380799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163694533894179582006-11-16T17:28:00.000+01:002006-11-16T17:28:00.000+01:00Apropå kaffe förresten Lisa, har du provat de nya ...Apropå kaffe förresten Lisa, har du provat de nya kaffe-påsarna? (som tepåsar, ja, fast med kaffe) Jag är minst sagt nyfiken, och mer än en aning skeptisk, men på producentsidan av livsmedelsbranschen har jag inga känningar, så ingen har skvallrat för mig än om det blir bra eller inte... vet du?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163679402531233692006-11-16T13:16:00.000+01:002006-11-16T13:16:00.000+01:00Jag vill inte bli rik, det är det sista jag önskar...Jag vill inte bli rik, det är det sista jag önskar mig. Och inte känd heller. Jag vill bara laga mat, skriva lite på dagarna och dricka vin på kvällarna. Och det gör jag redan. :)Gittohttps://www.blogger.com/profile/16925400594009041595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163678123455887952006-11-16T12:55:00.000+01:002006-11-16T12:55:00.000+01:00Ondskan: Försöker du samla Antikrist-poäng?Gitto: ...Ondskan: Försöker du samla Antikrist-poäng?<BR/><BR/>Gitto: Tro inte att du blir rik bara.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163673190392554112006-11-16T11:33:00.000+01:002006-11-16T11:33:00.000+01:00Jag har alltid velat bli matskribent! Fast det är ...Jag har alltid velat bli matskribent! Fast det är jag ju nu, i mitt eget forum. <BR/><BR/>Att laga mat och att skriva är de enda två saker jag kan ordentligt, så kombinationen är idealisk för mig.Gittohttps://www.blogger.com/profile/16925400594009041595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1163670372634517852006-11-16T10:46:00.000+01:002006-11-16T10:46:00.000+01:00Jag har aldrig velat bli matskribent!Jag har aldrig velat bli matskribent!Hannahttps://www.blogger.com/profile/04756152743309380799noreply@blogger.com