tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post114803913456208475..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Dagens ord: bloggsoppaLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148565857649274652006-05-25T16:04:00.000+02:002006-05-25T16:04:00.000+02:00Måste spinna vidare på Johnnys linser. En blogg ha...Måste spinna vidare på Johnnys linser. En blogg har en titel. Det får vi symbolisera med en tistel, förslagsvis kronärtskocka. Bloggens alla poster ger oss pasta. För bloggrullen med favoriter tar vi vårrullar och så kryddar vi för alla goda kommentarer med kummin.<BR/><BR/>Vilken soppa va!?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148286634737010552006-05-22T10:30:00.000+02:002006-05-22T10:30:00.000+02:00jag gillar kombon morot - citron - ingefära. Ingef...jag gillar kombon morot - citron - ingefära. Ingefära i soppan och citron på toppingen ovan.Elinhttps://www.blogger.com/profile/12867605761996134529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148207809858992022006-05-21T12:36:00.000+02:002006-05-21T12:36:00.000+02:00Hej Lisa,min favoritsoppa är en rotsellerisoppa me...Hej Lisa,<BR/><BR/>min favoritsoppa är en rotsellerisoppa med mkt rotselleri, lite morot och en del dijon. receptet kommer från nån av bloggarna du känner, minns inte vilken dock.<BR/><BR/>/SimonAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148199934648851402006-05-21T10:25:00.000+02:002006-05-21T10:25:00.000+02:00Jag älskar soppor! En favorit är linssoppa med myn...Jag älskar soppor! En favorit är linssoppa med mynta och citron. Purjo, vitlök, chili, morot, curry och tomatpuré fräses i olivolja. Riven eller tärnad potatis, röda linser, god grönsaksbuljong och vatten tillsättes. Låt puttra. Smaksätt med salt, peppar, rivet skal och saft av citron och färsk mynta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148142578734267312006-05-20T18:29:00.000+02:002006-05-20T18:29:00.000+02:00Länk = Link = Lins. Linser alltså.Länk = Link = Lins. Linser alltså.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148072065134127202006-05-19T22:54:00.000+02:002006-05-19T22:54:00.000+02:00Vilken mediavecka du haft, Lisa! Bra jobbat!Vilken mediavecka du haft, Lisa! Bra jobbat!Martin Degrellhttps://www.blogger.com/profile/15742707457266114845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148070423912056882006-05-19T22:27:00.000+02:002006-05-19T22:27:00.000+02:00igår åt jag en ren klar mild grönsaksconsommé med ...igår åt jag en ren klar mild grönsaksconsommé med vårlök, ramslök och tofu mmmmmumsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148065152112734312006-05-19T20:59:00.000+02:002006-05-19T20:59:00.000+02:00Hej, hörde dig på radion i dag. Du var kalas!Hej, hörde dig på radion i dag. Du var kalas!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148061523059677132006-05-19T19:58:00.000+02:002006-05-19T19:58:00.000+02:00Jag gillar ju rätt stark mat. Chipotle i buljongen...Jag gillar ju rätt stark mat. Chipotle i buljongen blir gott (det har jag tjatat en del om på min blogg). Sen kan man lägga i våriga grönsaker och färska fiskbitar, som får en mustig och lite rökt smak.Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/13167822060874479115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148060738988097022006-05-19T19:45:00.000+02:002006-05-19T19:45:00.000+02:00Den här soppan/grytan gjorde min mamma mycket när ...Den här soppan/grytan gjorde min mamma mycket när vi var små. Jag har förädlat den en smula. Kan inte äta den så ofta på grund av allergi mot tomater. <BR/>Ta potatis, morötter, gul lök, rökt tysk korv (ABSOLUT UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER KORV FRÅN SCAN!), vatten, svartpeppar, basilika, salt, passerade tomater. Låt koka länge. Ta udden av syran i tomaterna med litet socker. Vill man piffa upp den lite kan man tillsätta färskt tomatkött och litet färsk basilika mot slutet. <BR/>Funkar med primörer också men då får man koka tomatbasen först och sedan tillsätta potatis och morötter. Annars blir de alldeles för överkokta.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148049459532039752006-05-19T16:37:00.000+02:002006-05-19T16:37:00.000+02:00Mmmmm, fortsätt! Jag är lite inne på en variant av...Mmmmm, fortsätt! Jag är lite inne på en variant av Evas ängamat. Men pesto känns lite för brutalt för de första förskrämda primörerna. Kanske med en mild senapskräm?<BR/>Tyvärr kan jag inte koka fond på landet för vi har ingen fläkt, det luktar för mycket och ... tja, det får bli lite mer avskappmat där. Gillar Touch of Taste på flaska. Men just kycklingskrov är det rätt lätt att koka fin fond på. Eller räkskal.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148045500997271292006-05-19T15:31:00.000+02:002006-05-19T15:31:00.000+02:00Ängamat med alla fantastiska primörer, å va gott. ...Ängamat med alla fantastiska primörer, å va gott. Färsk bondbönsoppa, kanske med nymortlad pesto. <BR/><BR/>Men vem é jag som ger dig förslag, jag är inte värdig.......<BR/><BR/>Hälsar,<BR/><BR/>EvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148045352423521922006-05-19T15:29:00.000+02:002006-05-19T15:29:00.000+02:00En bra soppa kräver en bra buljong. Jag kokar allt...En bra soppa kräver en bra buljong. Jag kokar alltid kycklingbuljong när frysen har blivit full av överblivna skrov! Skaldjursrester håller inte i frysen på samma sätt, alltså inte lika gångbart hemma hos mig. Fisk buljong går alltid att koka snabbt när jag behöver det. Men jag måste erkänna att jag ofta saknar en bra grönsaksbuljong. Borde ta mig i kragen och koka och frysa in. Tärning och fond på flaska är uteslutet, alltid för salt eller för örtigt. Innehållet i nämnda halvfabrikat är dessutom motbjudande.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148042877345116212006-05-19T14:47:00.000+02:002006-05-19T14:47:00.000+02:00Jag gjorde för flera år sedan en soppa på buljongb...Jag gjorde för flera år sedan en soppa på buljongbas med färskpotatis och kassler i strimlor, jag tror det var paprika i också. Som tillbehör en ostkräm på färskost, västerbottenost och svartpeppar har jag för mig. Färskpotatisen och kasslern gör den somrig tycker jag! Man skulle kunna ha i en massa färsk oregano också.Eva-Lhttps://www.blogger.com/profile/16025232590499708529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148042229018418822006-05-19T14:37:00.000+02:002006-05-19T14:37:00.000+02:00Kanske lite väl matig för att räknas som soppa, me...Kanske lite väl matig för att räknas som soppa, men en av ingrediserna passar så bra in på den andra "soppan";<BR/><BR/>Köp ett knippe sparris, skär av knopparna. Hacka ner resten i grädde/mjölk+favvobuljong och gör en sparrissoppa.<BR/><BR/>Fräs knopparna, blomkål, finhackad schallis och sockerärtor i smör tillsammans med en cm-tjock skiva citron. Ta bort citronen när du fräst klart.<BR/><BR/>Ugnsbaka en bit torsk (gärna rimmad) till 50 grader innertemp.<BR/><BR/>Bottna en djuptallrik med knopp-fräset, toppa med torsken och häll sen underbar sparrissoppa runt hela kalaset. Servera med en krispig chardonnay :-)peblinhttps://www.blogger.com/profile/15846277348806393912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148041665838115922006-05-19T14:27:00.000+02:002006-05-19T14:27:00.000+02:00Håller med, det är god höst- och vintersoppa. En a...Håller med, det är god höst- och vintersoppa. En av de bästa på våren/försommaren:<BR/>soppa av trädgårdssyra (eller ängssyra).Översättarhelenahttps://www.blogger.com/profile/01917944547514905102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148041071495628122006-05-19T14:17:00.000+02:002006-05-19T14:17:00.000+02:00Ja vad gott! Men det är lite väl vintrigt nu när n...Ja vad gott! Men det är lite väl vintrigt nu när naturen står i blom? Till min astmatiske mans förtret. Tusen tack för tipset!Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1148040698329435702006-05-19T14:11:00.000+02:002006-05-19T14:11:00.000+02:00Min favoritsoppa är jordärtskockssoppa. Man kan gö...Min favoritsoppa är jordärtskockssoppa. Man kan göra en chèvrekräm att klicka i och lite goda "chips" av ugnstorkad kallrökt kalkon att ha till. (Det senare är min variant av parmaskinka, eftersom jag inte äter gris.)Översättarhelenahttps://www.blogger.com/profile/01917944547514905102noreply@blogger.com