tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post113752592420292006..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Surdegsbröd med kornmjölLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-39442052793533839652011-12-04T19:59:54.601+01:002011-12-04T19:59:54.601+01:00Tack, ett riktigt härligt surdegsrecxept. Brödet b...Tack, ett riktigt härligt surdegsrecxept. Brödet blev riktigtgott!Grönsakslandethttp://www.gronsakslandet.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1171467990888197412007-02-14T16:46:00.000+01:002007-02-14T16:46:00.000+01:00Manitoba Cream finns på 5 kg påsar till beställa f...Manitoba Cream finns på 5 kg påsar till beställa från Hus-Modern!<BR/>www.hus-modern.se<BR/>/FridaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1137959328082911552006-01-22T20:48:00.000+01:002006-01-22T20:48:00.000+01:00Jag är inte heller helt övertygad. Därför vill jag...Jag är inte heller helt övertygad. Därför vill jag inte pröjsa 30 kr/kg. Häromdagen använde jag Manitoba till ett bröd som jag bakat massor av gånger med Vetemjöl special. Det reste sig bättre, och kanske smakade det aningen fylligare också. Eller så var det inbillning för att rättfärdiga att min fru måste snubbla över en mjölsäck varje gång hon går in i köket...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1137868708754562032006-01-21T19:38:00.000+01:002006-01-21T19:38:00.000+01:00Janne: Det är väldigt svårt att göra en diagnos. J...Janne: Det är väldigt svårt att göra en diagnos. Jag har mest bakat med vetesurdegen på sistone, men strax före jul bakade jag efter det här receptet och resultatet var ovanligt platt och kompakt. Det är ett faktum att degen jäser snabbast vid betydligt högre temperaturer än vi har hemma på vintern, men det borde inte vara avgörande. Det kunde vara mjölet, men det verkar då konstigt att det slocknade efter att du redan fått igång det. För mig är surdegskultivation inte ännu en så exakt vetenskap som jag skulle önska. Ibland måste man helt enkelt börja om.<BR/><BR/>Martin och Jessica: Jo, på Cajsa Warg kostar det 30 kr/kg. Lisa kan förstås handla åt mig på Martin Ohlsson, men 30 kg mjöl är rätt mycket att ha hemma när man bor i lägenhet. Jag får kanske ha det på matlabbet om jag tycker att det behövs. Men jag är inte helt övertygad. Dessutom finns en poäng med att göra bra recept som fungerar med mjöl som finns i vanliga affärer. Manitoba är nog bra, men precis som med dinkel har det blivit lite manitobahysteri.J. Swanljunghttps://www.blogger.com/profile/06600229922051100087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1137864082980361392006-01-21T18:21:00.000+01:002006-01-21T18:21:00.000+01:00Problemet med Martin Ohlsson är att man måste ha e...Problemet med Martin Ohlsson är att man måste ha ett företag och jag är privatperson och bakoman men får inte handla på Martin Ohlsson som inte heller finns där jag bor. Men om någon med ett företag kunde ställa upp och sedan dela säcken så är jag en villig deltagare.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1137857972054997342006-01-21T16:39:00.000+01:002006-01-21T16:39:00.000+01:00Hej, på Martin Ohlsson säljer de 30 kg-säck med Ma...Hej, på Martin Ohlsson säljer de 30 kg-säck med Manitoba Cream för 285 kr inkl moms. Jag gissar att det är rejält mycket billigare än på Cajsa Warg... må gott /MartinAnonymousnoreply@blogger.com