tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post112720051627404863..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Vitlökspressen: älskad och hånadLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-64838996686449232632007-06-11T14:07:00.000+02:002007-06-11T14:07:00.000+02:00vem uppfann vitlökspressen? och när?har den överhu...vem uppfann vitlökspressen? och när?<BR/>har den överhuvudtaget haft någon samhällsbetydelse??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127721188308406102005-09-26T09:53:00.000+02:002005-09-26T09:53:00.000+02:00Lars: Saltet fungerar som slipmedel som gör det lä...Lars: Saltet fungerar som slipmedel som gör det lättare att mosa vitlöken och det absorberar saften en smula. <BR/><BR/>Missy: Du är i sanning sjuk. Välkommen hit till de andra knasbollarna.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127239015963280222005-09-20T19:56:00.000+02:002005-09-20T19:56:00.000+02:00"..bearbetas med salt till pasta på kockvis."Hur? ..."..bearbetas med salt till pasta på kockvis."<BR/><BR/>Hur? Varför salt? Vilken funktion fyller saltet?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127230025345188372005-09-20T17:27:00.000+02:002005-09-20T17:27:00.000+02:00Smaken blir allra bäst med ett laserslipat rivjärn...Smaken blir allra bäst med ett laserslipat rivjärn. De är supervassa. Märks mest när man river citrusskal som får en helt annan fräschör. Finns i alla upptänkliga storlekar och är väl värda alla dyra pengar de kostar. Garlic card gillar jag inte för man får så mycket på fingrarna.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127204206441682552005-09-20T10:16:00.000+02:002005-09-20T10:16:00.000+02:00Det finns små rivjärn med olika grovlek (en grovle...Det finns små rivjärn med olika grovlek (en grovlek per rivjärn) att köpa. Köpte ett nyligen på Åhlens (25kr) för att använda till muskot, men det fungerar säkert till vitlök också.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127201583562924842005-09-20T09:33:00.000+02:002005-09-20T09:33:00.000+02:00Har precis införskaffat ett sånt där Garlic Card, ...Har precis införskaffat ett sånt där Garlic Card, som "alla" pratar om. Tycker inte alls att det är bra, vitlöken blir bara en enda sörja och liskon försvinner! Dessutom måste man trycka ganska hårt. Skönt med liten press-revival!!<BR/>/SabinaAnonymousnoreply@blogger.com