tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post112711437334718179..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Smaker från SichuanLisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1128059929601024152005-09-30T07:58:00.000+02:002005-09-30T07:58:00.000+02:00Älgsteken blev kanon du har verkligen fått ihop sm...Älgsteken blev kanon du har verkligen fått ihop smakerna på ett fantastiskt sätt. Jag tror min man blev kär på nytt......Jag som inte har några barn dubblade dock mängden av kryddblandningen. Den är ju beroendeframkallande.<BR/><BR/>EVA!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127973987785948832005-09-29T08:06:00.000+02:002005-09-29T08:06:00.000+02:00Absolut! Chinkianvinäger är underbart till just vi...Absolut! Chinkianvinäger är underbart till just vilt. Håll den bara borta från grönsalladen, sen kan man experimentera fritt. Stek svamp med lite vitlök och ingefära och avsluta med ljus soja, chinkiangvinäger och finhackad salladslök.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127971139772941782005-09-29T07:18:00.000+02:002005-09-29T07:18:00.000+02:00Fler recept på Chinkiangvinäger skulle vara intres...Fler recept på Chinkiangvinäger skulle vara intressant. Har precis köpt en flaska för pröva ditt recept till älgsteken som blev över från helgens förlustelser.<BR/><BR/>EvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127140065501133172005-09-19T16:27:00.000+02:002005-09-19T16:27:00.000+02:00Åh, hej — så trevligt! bJag har kvar samma gamla m...Åh, hej — så trevligt! bJag har kvar samma gamla mejladresss. Den som jag hade före community. <BR/>Chinkiangvinäger känner man lättasst igen på att det står så på etiketten. Desutom är den mörkbrun. Bra märken ska inte innehålla kosntiga tillsatser utan enbart, klibbris, riskli, kanske socker och salt. Samt vatten så klart.<BR/>Maltvinäger används främst till att doppa fish n chips i. Gott! <BR/>Den har fått en liten renässans i och med Fergus Henderson och andra som återupplivar traditionell brittisk mat och därmed föraktade folkliga ingredienser. Trevlig till starka dressingar och att göra inläggningar (mörkare typer) eller chutney med. Jag är inte superimpad av maltvinäger. Undrar ens om jag har en flaska hemma ... Jag föresår en inläggning på vild svamp eller till en stark tomatchutney att servera till rostbiff. Kanske en maffig potatissallad med maltvinäger, olja, vinäger, grov senap, mycket lök och hackat hårdkokt ägg till kall stek?Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127138838688138122005-09-19T16:07:00.000+02:002005-09-19T16:07:00.000+02:00Hej Lisa, äntligen kan man kommentera på din blogg...Hej Lisa, äntligen kan man kommentera på din blogg! Har ju velat säga att jag gillar den jättelänge. Och jag misstänker att min mailadress till dig är uråldrig... <BR/>Kommer din nya bok förresten ut till mässan?<BR/>Och så var det en matfråga, nej, två förresten. Chinkiangvinäger, hur vet man att det är det man köper? För det är inte samma sak som risvinäger, eller hur? OCH: en kompis och jag diskuterade idag MALTVINÄGER, som hon hade köpt i england. Vad använder man den till? vad funkar den bäst med? Vi enades att det bara fanns en person att fråga, och det var du!Anonymousnoreply@blogger.com