tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post112702681413874821..comments2023-12-20T09:35:50.989+01:00Comments on Matälskaren: Vanilj (Vanilla planifolia)Lisahttp://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1128029443881328152005-09-29T23:30:00.000+02:002005-09-29T23:30:00.000+02:00Tack för tipset Jessika! Ska genast surfa ut på nä...Tack för tipset Jessika! Ska genast surfa ut på nätet. Hälsningar/ Matnörden från vildmarken *fniss*Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127987007838646902005-09-29T11:43:00.000+02:002005-09-29T11:43:00.000+02:00Jag är så nyfiken på att prova vaniljextrakt, men ...Jag är så nyfiken på att prova vaniljextrakt, men var hittar man det när man bor lite avsides till? Internetshop?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127109650427929042005-09-19T08:00:00.000+02:002005-09-19T08:00:00.000+02:00Jag tycker inte tahitivaniljen kommer till sin rät...Jag tycker inte tahitivaniljen kommer till sin rätt i gräddiga rätter som pannacotta. men det kanske är en vanesak, i Köpenhamn har man nästan bara tahitivanilj i samtliga desserter. I min mun funkar den i rabarberkräm, en apelsinsallad eller i kombination med andra friska milda bär och frukter. Jordgubbar, hallon och fruktssallader.<BR/> Bourbonvaniljen tycker jag passar bättre med mejerismaker tex smörstekt ananas, i äppelsammanhang och i salta rätter.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13251808.post-1127064867936952372005-09-18T19:34:00.000+02:002005-09-18T19:34:00.000+02:00Tahiti-vailj innehåller inte så mycket vanilllin u...Tahiti-vailj innehåller inte så mycket vanilllin utan ett helt annat ämne, heliotropin, som ger en blommig trevlig smak som passar väldigt fint i vissa desserter. Men det ger inte samma sensuella djup och must som Bourbonvaniljen.Lisahttps://www.blogger.com/profile/14159265667726140442noreply@blogger.com