Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, augusti 09, 2006

Sorg i grönsaksdisken

Fortfarande bitter över att jag missade Bondens Egen Marknad på grund av min egen dumhet i lördags. Att handla i vanlig butik är inte ett gott alternativ.
En av sommarens mest beklämmande nyheter var just hur bedrövlig kvaliteten på våra grönsaker är i affärerna.
Jag pratade om det för några veckor sedan i P1 Morgon, på skrapig mobil från vår lilla finska holme. Och kommer att skriva mycket mer om det i framtiden. Våga klaga på grönsakerna när de inte smakar något!

5 kommentarer:

Blogger Xtian sa...

Lysande Lisa! Bra inlägg, inte bara om frukt o grönt, utan även det mer generella ointresset för att sälja/möta kunden i butik.

11:25  
Anonymous Anonym sa...

Tomater i butik är ett sorgekapitel. Finns det några svenska odlare som i större skala producerar riktigt goda tomater? Inte lönsamt? Bra artikel i SvD. Finsk holme??? Surdegen som lockar?

21:49  
Blogger Jessica sa...

Apropå sniglarna. Fyra timmars kokning?!?!? Men strålande att resultatet blev bra trots tvivlen i början :). Köper nog mina sniglar färdiga att gratinera ändå.

17:14  
Blogger Xtian sa...

Döm om min förvåning idag när de hade en avsmakning av grönsaker på min lilla sletna livsmedelsbutik (T-Jarlen,VI-butik vid T-bana Östermalmstorg). Broccoli, blomkål i olika färger. Ja, lite nytt o fräscht. Och...en skylt - "detta sponsras med hjälp av Europeiska Unionen". Kul att man använder EU-pengar till nåt sånt här oxå, tråkigt att det skall behövas ett EU-projekt för att få smaka grönsaker i affärn...

/FastFoodLovers

00:00  
Anonymous Anonym sa...

och nyss var du i radio igen, så nu blev jag sugen på sniglat...

17:52  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida