Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, oktober 25, 2005

Jag erkänner!

Efter att i föregående inlägg blivit utfrågad om mitt samröre med Oatly var jag tvungen att rannsaka mig själv. Kan jag verkligen fortsätta ta emot månatliga checkar från ett företag som genom åren terroriserat mig med sinnesslöa pressmeddelanden? I morse damp det ner ytterligare en frustande epistel i brevlådan. Det handlade om deras nya Chokladdryck med "fantastiskt god Chokladsmak!". Ja, Oatlys representant Cecilia Hansen bedyrar till och med att den är "verkligen ovanligt god" Choklad skrivs intressant nog med tyskinfluerad versal i häften av fallen i texten. Försöker hitta ett mönster i versalanvändandet, men det är värre än Da Vinci-koden.
Oatly presenterar dessutom en alldeles ny förpackningsidé.
"Var fjärde förpackning har en annorlunda bild — ett utspillt glas med chokladdryck iställer för det "vanliga" fyllda glaset. Vi tror att det kan skapa spänning i butikshyllan. " säger Cecilia Hansen, något slags odefinierad talesperson för den nya Chokladddrycken.
Känsliga själar varnas för osund upphetsning i kvartersbutiken.
Jag har nu rivit sönder inbjudan Oatlys gala till min ära i Blå Hallen — i pur fasa över utsikten att behöva mingla med människor som anser att en bild ett utspillt glas chokladdryck (Chokladdryck?) är rafflande.
Jag får nog gå tillbaka till gräddträsket igen. Fattigare men med högt huvud.

5 kommentarer:

Blogger Totoro sa...

Har du provat Rapsy?
Jag gillar Rapsy mer än Oatly.
Den är gjord på rapsolja och potatis/majsstärkelse. Finns i flera varianter från mjölkersättning till vaniljsås.
http://www.allergimat.com/

Jessika

22:09  
Blogger Lisa sa...

Mmja, så där. Föredrar Oatly. Men när det ska kokas en maffig vitvinssås eller till glass håller jag mig till kossa Mu!

09:56  
Blogger Totoro sa...

Jag är "bara" laktosintolerant så jag kör valios laktosfria sortiment men i den mån man helt måste ha bort mjölken (kompisar med mjölkproteinallergi t ex) så tar jag rapsy. Annars så är det ja, muuu som gäller *skrattar*

Jessika

10:03  
Anonymous enioreh sa...

Jag tyckte att Rapsy var jätteäckligt! :o Jag köpte nåt pulver som skulle funka som ersättning till gräddfil. Det blev inte gott hur mycket jag än kryddade.

12:31  
Blogger Totoro sa...

Jag har en kompis, mjölkproteinallergiker, som konsumerar mängder med rismjölk (RiceDream) och tycker att det är jättegott. Jag däremot tycker att det är asäckligt. Jag tror att såna här ersättningar när man är allergisk handlar om att prova sig fram och se vad man tycker är bäst. Jag är rätt glad att mina allergier inbegriper nötter, frukt & bär samt en del grönsaker och inte regelrätt allergi mot mjölk, soja etc., för livet blir rätt komplicerat ett tag innan man lär sig...

Jessika

22:11  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida